+

+

Monday, July 17, 2017

Ή αιρετικές διδασκαλίες

 Ή αιρετικές διδασκαλίες & που μπορεί να μην ανταποκριθούν στα βασικά ηθικά πρότυπα της χριστιανικής διδασκαλίας και πρακτικής. »Ο συντάκτης Bob L. Ross (ένας από τους κορυφαίους εκδότες των έργων του Charles Haddon Spurgeon) ορίζει την« λατρεία »ως« παραχάραξη της αληθινής Πίστη της Βίβλου ". Ο μικρότερος ορισμός της λέξης λατρείας είναι "οργανωμένη αίρεση".
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές "λατρείες" ξεκίνησαν στη δεκαετία του 1800 (ο Mormonism - 1830, Christadelphianism - 1848, Adventism έβδομης ημέρας - 1861, Μάρτυρες του Ιεχωβά - 1879, Christian Science - 1879, ; Τι συνέβη για να προκαλέσει ξαφνικά όλες αυτές οι αιρέσεις στο πρόσωπο της γης; Η απάντηση είναι ο Campbellism που ξεκίνησε το 1823. Ο Campbellism (γνωστός επίσης ως Restorationism) είναι η θεολογική "μητέρα" που γεννά όλες αυτές τις ομάδες.
Το θρησκευτικό κίνημα που ονομάζεται "Καρμπέλιος" (Αποκαταστασιοκρατισμός) και ακολουθείται από ομάδες που είναι γνωστές ως "Εκκλησία του Χριστού", "Χριστιανική Εκκλησία" και "Μαθητές του Χριστού" είχε αρχίσει κυρίως μέσω της επίδρασης δύο μεταναστών από την Ιρλανδία. Ο Θωμάς Κάμπελ, ο πατέρας και ο Αλέξανδρος Κάμπελ (αναφερόμενος από τους οπαδούς ως "Πνευματικό Πνεύμα"), ο γιος, επαναστάτησε εναντίον του Πρεσβυτεριανισμού και τελικά δημιούργησε το κίνημα Campbellite μετά την έλευση στην Αμερική στις αρχές του 1800. Για να κάνουν μια μακρά ιστορία σύντομη, αυτοί οι δύο "Αποκαταστάτες του Αρχαίου Ευαγγελίου" (όπως αυτοί ονομάζονταν από τους οπαδούς τους) ενώθηκαν με δύο άλλους "Αναστηλωτές" με το όνομα Walter Scott και Barton W. Stone, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι το μήνυμα του ευαγγελίου στη Βίβλο Είχαν χαθεί και τώρα επρόκειτο να την αποκαταστήσουν (ο Walter Scott ισχυρίστηκε ότι έχει αποκαταστήσει το ευαγγέλιο όταν βάφτισε τον Βαπτιστή που ονομάστηκε William Amend στις 18 Νοεμβρίου 1827). Χρησιμοποιώντας μια ερμηνεία Campbellite των βαπτιστικών στίχων που βρέθηκαν σε ολόκληρη τη Βίβλο (Πράξεις 2:38 κλπ.), Η "Αποκατάσταση" του χαμένου ευαγγελίου ήταν το βάπτισμα του νερού "για την άφεση των αμαρτιών". Δηλαδή το βάπτισμα με νερό (συν άλλες απολήξεις) ήταν απαραίτητο για τη σωτηρία. Ως εκ τούτου, το Campbellite "Αναστηλωτικό Σχέδιο Σωτηρίας" σήμαινε ότι ένας οπαδός έπρεπε να κάνει τα εξής για να σωθεί: ακούστε + πιστέψτε + μετανοήστε + εξομολογήστε + βάφτισε το νερό με βύθιση + τοπική συνάθροιση + Δείπνο του Κυρίου + δίνοντας την πρώτη μέρα + Τραγούδι + προσευχή + καλοσύνη + μελέτη για τη Βίβλο + καμιά θρησκεία + όνομα + γραφή + δεύτερος νόμος χάριτος + υπακοή στους πρεσβυτέρους + καλή ηθική + μη χριστιανοί σε άλλες ονομασίες + συγγραφικός γάμος (αν παντρευτεί) + χωρίς εγκατοίκηση του πιστού από το Άγιο Πνεύμα, Μόνο στο Λόγο + πιστεύουν ότι όλοι οι ευαγγελιστές κηρύττουν ως Λόγο του Θεού. Από αυτή τη θρησκεία Campbellite ήρθε η επίδρασή της στη γέννηση άλλων αμερικανικών λατρειών όπως ο Μορμνισμός (ο Σίντνεϊ Ρίγκντον, για παράδειγμα, ένας στενός συνεργάτης των "Αναστηλωτών" έφυγε από την οργάνωση Campbellite και εντάχθηκε με τον Joseph Smith, Θρησκεία των Μορμόνων). Οι δεσμοί μεταξύ του Campbellism και των διαφόρων λατρειών συνεχίζονται και συνεχίζονται.

No comments:

Post a Comment